Кнопка для одягу

Що це таке?

Це різновид застібки, з'єднання якої, як і випливає з назви, проводиться шляхом натискання. Повторне натиснення не призводить до роз'єднання, як можна очікувати, слідуючи аналогією :)

Кнопка s-тип

Кнопка (джерсі) являє собою дві частини. Одна з них "грибок" при з'єднанні фіксується в другій пружиною або матеріалом кнопки. Споживач отримав можливість купити кнопки, звичної нам конструкції в 1903 році, коли компанія Prym оформила патент. Компанія і донині icнує і виробляє багато цікавого. Крім стандартного способу застосування кнопки використовують, наприклад, в електротехнічних конструкторах, для з'єднання вузлів ланцюга. З моменту впровадження в повсякденне життя було видано кілька патентів на кнопки вдосконаленої конструкції. Наприклад, в патенті RU 2182810 C1 від 16 жовтня 2000 року описана зносостійка кнопка з регулювальним гвинтом. А ось патент ще радянських часів. SU 1613106 A1 від 22 грудня 1988 року описує кнопку спрощеної конструкції.

Які кнопки можна купити у нас?

Отже, ви вирішили купити кнопки. Основні типи, що використовуються в робочому одязі представлені на нашому сайті. Щоб вибрати потрібний вам різновид кнопки, слід виходити з призначення виробу. Наприклад клямерні кнопки використовують в основному для спідньої білизни, оскільки вони легше звичайних і компактніше пластикових, що є визначальним фактором для одягу, що контактує з тілом. Типи O- і S- (також відомий як Alpha) досить універсальні. Купуйте такі кнопки для верхнього одягу, сумок, чохлів. Якщо визначальним фактором є ціна і, при цьому, немає особливих вимог до зовнішнього вигляду, можна купити пластикові кнопки. Типові і альтернативні області застосування кнопок наведені в таблиці нижче.

Переваги та недоліки

Чим же хороша кнопка? В першу чергу, можливістю легко автоматизувати процес установки кнопки на основу. Крім того, немає необхідності робити прорізи, що сприяє збереженню тканини. До недоліків можна віднести відносно низьку міцність з'єднання (хоча, це можна розглядати і як перевагу в плані швидкості розстібання), складність або навіть неможливість ремонту, а також схильність металевих кнопок до окислення(легована сталь застосовується рідко). Так що якщо виріб повинен зберігати зовнішній вигляд при тривалій експлуатації в умовах вогкості, можливо, не варто купувати кнопки, а краще використовувати гудзик або застібку-блискавку.

Різновиди

Кнопки роблять з металу або пластику, як правило, круглими, але бувають і інші форми. Наприклад, шестикутна. За особливостями конструкції також розрізняють:

  • Прості кнопки (O-образні) - з'єднання відбувається за рахунок форми кнопки; поширені на спецодязі;
  • Кнопки "Альфа" (S-образні) - з'єднання забезпечує пружина; більш м'яке, в порівнянні з попереднім, з'єднання;
  • Сорочкові кнопки (кільцеві) - Сполучені забезпечує форма; мають невеликий розмір;
  • Магнітні кнопки - найдорожчі; використовуються, як правило, для виробництва сумок, гаманців;
  • Клямерні або блокові - мають отвір в кришці;
  • Штрипки - з'єднання забезпечується гачком і петелькою; використовується, в основному на лижних штанах;
  • "Планшетна" кнопка - випускалася в СРСР до 80-х років; застосовувалася для застібки клапанів різної шкіргалантереї; має оригінальний механізм кришки.
Різновиди кнопок Типове застосування Нестандартні рішення
Кільцева Робочий одяг, спецодяг Змінний стилізований банер
Альфа Повсякденний одяг Фіксація робочого інструменту (корисно, наприклад, для монтажників - висотників або на судах під час сильної хитавиці)
Сорочкова Замість ґудзиків в сорочках Тимчасове кріплення у важкодоступних місцях (за рахунок невеликого розміру)
Магнітна Сумки, гаманці Подарункова упаковка
Товар додано до списку бажань
Товар додано до порівняння