Пуклі поварські
Пуклі кухарські (для кітелей) – купити оптом

Пуклі поварські

Знайдено товарів: 10.

Показати 1-10 з 10 товарів
Активні фільтри

Що таке кухарські пуклі

Вважається, що кухарський піджак підкреслює важливість професії і повагу до неї. Особливий крій вироба захищає груди і руки кухаря від спеки, гарячого масла і рідин. Він повинен бути двобортним, з довгими рукавами і застібатися на певну кількість кухарських ґудзиків, зазвичай 10.

Ґудзики для кухарського кітеля не випадково розміщені на уніформі в два ряди. Це забезпечує захист у вигляді чотирьох шарів тканини. Додаткову міцність виробу забезпечує і куляста форма гудзиків.

Пуклі кухарські - це не пришивний ґудзики, а скоріше запонки. Вони знімні і кріпляться в отвори на планці кітеля. Це дуже зручно, оскільки в кінці зміни, перед пранням їх легко зняти з одягу.

Кухарський ґудзик не випадково має не традиційну конструкцію - це обумовлено вимогами безпеки. Кухарська пукля забезпечує можливість швидко зняти одяг якщо на нього вилилося гаряче масло або він загорівся. Досить потягнути краї кітеля в різні боки. Звичайні ґудзики розстібуються значно довше, а блискавка або кнопки при швидкому розстібуванні можуть заклинити.

Перші пуклі кухарські були дерев'яні. Їх також вирізали з кістки, обтягували тканиною, відливали з міді і навіть дорогоцінних металів. Сьогодні ґудзики на кухарський кітель виготовляють з термостійких пластмас. Це не тільки дозволяє надати виробам будь-якого кольону і відтінку, зробити на них гравіювання або малюнок, але також значно здешевлює виробництво.

Значення кольору

Пуклі кухарські відрізняються величезною різноманітністю кольору. Саме колір відображає рівень кухаря і кожен з них розуміє, які пуклі кухарські купити. Традиційно білі ґудзики носять некваліфіковані кухарі або учні, а чорні пуклі кухарські - виключно кваліфіковані майстри, зазвичай це шеф-кухарі або су-шефи.

Більшість кухонь спокійно ставляться до того, якого кольору пуклі кухарські на уніформі кухаря. Виняток становлять корпоративні готелі і кухні. Їх керівництво зазвичай диктує єдину політику і наполягає на тому, щоб під час зміни співробітники носили тільки певні кольори.

Часто готелі, ресторани, кафе мають спеціально розроблену індивідуальну уніформу. Користуються чималою популярністю і кухні відкритого планування, де клієнти можуть спостерігати, за приготуванням їжі. Багато менеджерів сфери громадського харчування хочуть, щоб їх кухарі відповідали прийнятому іміджу закладу.

Набирає популярності серед пуколь кухарських і персоналізований дизайн: форма черепа, перцю чилі і т.д. У деяких престижних закладах шеф-кухарі воліють золоті або срібні ґудзики. Серед інших кольорів зустрічаються червоні, сині, фіолетові, жовті, зелені, коричневі, блакитні та рожеві. Але більшість кухарів як і раніше носять білі або чорні пуклі кухарські.